Com desactivar Find My iPhone

Find my iPhone funció

Els usuaris amb dispositius Apple tenen a la vostra disposició multitud d'eines de seguretat. Una d'aquestes funcions és Find My iPhone , disponible per als telèfons de la signatura americana. Aquesta és una característica que està pensada perquè anem a poder localitzar el nostre telèfon en cas que l'hàgim perdut o si ha estat robat. Així que es tracta duna daquestes funcions que pot ser de gran ajuda per a molts.

El normal és que aquesta funció es mantingui activada en tot moment, ja que en aquest cas de pèrdua o robatori podrem recórrer a Find My iPhone i així trobar el telèfon . Encara que si ens preparem per vendre el nostre iPhone o simplement deixarem de fer servir aquest moment en concret, és millor desactivar aquesta funció. Això és una cosa que la pròpia Apple recomana també.

Si deixarem d'usar aquest telèfon en concret, ja sigui perquè el vendrem o el donarem a algú, és recomanable desactivar aquesta funció . Com hem dit, és una cosa que la mateixa Apple recomana als usuaris. Si hem pres la decisió de fer això, hi ha també una sèrie de conseqüències que cal tenir en compte, en perdre accés a una sèrie de funcions i opcions. Ja que desactivar una funció com aquesta tindrà un impacte clar, sobre el qual us expliquem més a continuació.

Desactiva Find My iPhone

Trobeu el meu iPhone

El procés en qüestió es realitzarà al teu iPhone , en aquest telèfon que deixaràs d'usar o si simplement no vols utilitzar ja més aquesta funció, llavors podràs fer-ho també. La manera de desactivar Find My iPhone és força simple, de manera que serà fàcil per a tots. Aquests són els passos que hem de seguir al nostre telèfon:

  1. Obre la configuració al telèfon.
  2. Prem sobre el teu nom.
  3. Vés a l'opció o apartat de Trobar.
  4. Fes clic sobre l'opció Cerca meu iPhone (Find my iPhone) i, després, toca sobre l'opció per desactivar-la.
  5. Escriu la contrasenya de l'Apple ID.
  6. Toca a Desactiva.

Amb aquests passos hem desactivat aquesta funció al telèfon . Si volem fer el mateix en un iPad el procés és el mateix, només que haurem d'escollir l'opció de Buscar el meu iPad, que surt en aquest mateix apartat que hem esmentat abans. Per això podràs desactivar la funció de buscar o trobar qualsevol dels teus dispositius Apple en el moment desitjat. És una cosa que pot ser còmode a l'hora de vendre aquest dispositiu o quan el deixis d'utilitzar.

Si t'has comprat un telèfon nou i vols fer ús d'aquesta funció, la podràs activar seguint els mateixos passos que hem seguit per a la seva desactivació. D'aquesta manera podràs localitzar el teu iPhone en tot moment en cas de perdre'l o que t'ho hagin robat.

Què passa si desactives aquesta funció?

Find my iPhone mapa

La idea de Find my iPhone és que podrem trobar un telèfon que ens han robat o hem perdut . Quan feu servir aquesta funció es mostrarà en un mapa la ubicació d'aquest dispositiu en qüestió, de manera que sigui fàcil poder localitzar-lo. A més, se'ns donen opcions com fer que emeti un so, perquè així ho puguem trobar en un espai determinat, per exemple, si hi ha massa persones o objectes. Aquesta funció ens permet fins i tot bloquejar aquest iPhone a distància, perquè s'eviti que altres persones facin servir el nostre telèfon. Això pot ser una mica de gran ajuda en el cas que no anem a recuperar aquest telèfon ja.

Si hem pres la decisió de desactivar aquesta funció, estem perdent l'accés a aquestes opcions . És a dir, ja no podrem localitzar un iPhone que hem perdut o ens han robat i veure'l en un mapa, ni es podrà fer que emeti un so o tenir la possibilitat de desactivar-lo a distància. Les conseqüències són clares en aquest sentit, per la qual cosa no és una cosa que es recomana fer si seguiràs usant el teu telèfon, perquè correràs un risc important en el cas que et robin o perdis el mòbil.

Find My iPhone funciona a més amb el telèfon tant encès com apagat . L'ideal és que el dispositiu estigui encès i connectat a Internet per obtenir una localització molt més precisa, a més de ser més ràpid d'aquesta manera. Encara que és una funció que des del llançament de iOS 13 també funciona si el telèfon està apagat. Això és una cosa que sens dubte ens ajudarà en tot moment a una localització el més simple i ràpida possible del nostre dispositiu, així que val la pena fer-la servir al telèfon.

Apple recomana només que desactivis Find My iPhone quan hagis de deixar d'usar aquest telèfon en concret . Ja que no vols perdre la possibilitat de localitzar el teu telèfon si encara estàs usant aquest dispositiu. Sobretot en el cas que sigui a més un model nou, en aquest cas el cost per la seva pèrdua és més gran, per la qual cosa has de desactivar aquesta funció només quan tinguis planejat deixar d'usar el telèfon (el deixes d'usar, el vendràs o el regales). Et evitaràs molts maldecaps d'aquesta manera en tenir la funció activada al teu iPhone.

Pèrdua de dades

Trobar meu iPhone perdut

Un dels grans avantatges de fer servir Find My iPhone és que podem recuperar dades d'aquest telèfon que hàgim perdut o ens hagin robat. Si ja hem perdut l'esperança de recuperar-lo, perquè es troba en una ubicació massa llunyana o ha deixat de donar senyal, per exemple, Apple ens permet recuperar les dades d'aquest dispositiu en tot moment. És una de les funcions més importants, perquè ens ajudarà en aquest tipus de situacions. El telèfon no el podrem recuperar, però almenys totes les dades estaran fora de perill de nou.

Si hem pres la decisió de desactivar aquesta funció en un iPhone que seguirem usant, estem també renunciant a aquesta funció en el mateix. És a dir, en acomiadar-nos de Find My iPhone ens acomiadem també de totes les seves funcions, com hem esmentat abans. Entre elles ens trobem també amb la recuperació de les dades del dispositiu perdut o robat. Això és una cosa que pot suposar un problema en el cas de perdre aquest telèfon, sobretot si tenim dades que són importants.

La recomanació és que si desactivarem Find My iPhone en un telèfon que seguim usant (seguint els passos del primer apartat), fem abans de fer això una còpia de seguretat de totes les dades del telèfon al núvol . Aquesta és la forma d'almenys assegurar-nos que la pèrdua de dades en cas d'un robatori o pèrdua del telèfon serà mínima. Mai se sap què pot passar amb aquest dispositiu, per la qual cosa tenir una còpia de seguretat de les dades ens ajudarà que almenys tinguem sempre aquestes dades a bon resguard.

Esborra el dispositiu des iCloud

Find My iPhone a iCloud

Si entrem des de la web a iCloud tenim també la possibilitat d'accedir a diversos fitxers o ajustaments que tenim als dispositius Apple que tenim. Entre aquestes opcions ens trobem també amb la possibilitat d'accedir a la localització d'aquests dispositius com iPhone, iPad, Mac o Apple Watch. Això sí, sempre que tinguem aquesta funció de Find My iPhone activada en el mateix, sinó no resultarà possible realitzar aquesta cerca.

Fins fa un temps se'ns permetia desactivar aquesta funció des de la web, però Apple ja l'ha tret. Al seu lloc tenim la possibilitat d'eliminar dispositius dins de la funció. D'aquesta manera, si hi ha un dispositiu que hem deixat de fer servir o farem aviat, com en aquest cas aquest iPhone, podrem procedir a la seva eliminació d'aquest llistat de dispositius a iCloud. Novament, es tracta d'alguna cosa que hem de fer només quan deixarem de fer servir aquest telèfon. Si el venem o simplement ho deixem d'usar, aleshores podem fer-ho. En cas que vulguis fer això, els passos a seguir són:

  1. Entra des del navegador a la web d'iCloud (Fes-ho des del teu ordinador).
  2. Prem sobre la icona de Cerca.
  3. Cerca en el mapa.
  4. Selecciona el dispositiu que vols eliminar, en aquest cas busca l'iPhone que vols esborrar.
  5. Fes clic sobre l'opció que diu Esborrar iPhone.
  6. Si hi ha més d'un, repetidor aquest procés amb aquests dispositius.

Quan hàgim fet això, tot el contingut i ajustaments d'aquest dispositiu en qüestió s'esborraran . És per això que és important fer aquest procés com podeu veure. Quan hem completat aquests passos, ja no és possible localitzar aquest iPhone usant iCloud, a més de ser impossible localitzar-lo mitjançant Find My iPhone, en haver desactivat aquesta funció al principi també. Així que és una acció d'importància en aquest sentit.


Afegir com a font preferida a Google